Gemaakt in zweden | Snelle levering | De hoogste kwaliteit

Gemaakt in zweden | Snelle levering | De hoogste kwaliteit

Bia Bed Orthopedisch 70×85

 219,95

Het Bia Bed Orthopedisch 70×85 cm is geschikt voor middelgrote honden zoals bijv. Border Collie, Labrador of Flatcoated retriever
Het bed heeft de volgende specificaties:
Buitenmaten: 70 x 85 x 12.5 cm.
Slaapoppervlak 50 x 65 cm.
Dikte bodem: 5 cm.

Hulp nodig met het kiezen van de juiste maat?

Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Beschrijving

Bia Bed Orthopedisch – het druk verlagende, orthopedisch verantwoorde bed

Als u op zoek bent naar een hoogwaardig hondenbed dat de gezondheid en het welzijn van uw hond bevordert, dan is Bia Orthopedisch een uitstekende keuze. Dit orthopedische bed biedt namelijk de hoogste kwaliteit aan schuim dat er beschikbaar is in de markt. Het bed bestaat uit 2 lagen schuim die beide uit 1 stuk gesneden zijn. Dit in tegenstelling tot vele bedden die zichzelf ook orthopedisch noemen maar vervolgens uit versnipperde schuimvlokken bestaan. De bovenste laag is een orthopedisch polyether (ookwel traagschuim genoemd) en deze laag zakt in onder het gewicht van uw hond. Onder deze laag traagschuim zit een dikke laag polyether, deze voorkomt dat de hond doorzakt tot op de koude grond en biedt het bed ook de benodigde stevigheid. Door de combinatie van deze twee lagen verdeelt het BIA Ortho Bed het lichaamsgewicht gelijkmatig, wat spier- en gewrichtspijnen verlicht. Ideaal voor oudere honden en honden met gewrichtsklachten. Het bed is overtrokken met een stevige, afritsbare kunstlederen hoes in de kleur zwart of taupe. De platte stiknaden zorgen ervoor dat luchtjes en ongedierte zich niet kunnen hechten aan het bed.

  • Voor oudere honden met gewrichtsklachten
  • Verlicht spier- en gewrichtspijn
  • Biedt stevigheid en comfort
  • In de kleur zwart of taupe
  • Diverse losse hoezen verkrijgbaar

Waar zet ik mijn Bia Orthopedisch Bed?

Het is belangrijk uw Bia Bed daar te plaatsen waar de hond zich het meest comfortabel voelt. Het kan goed zijn om een aantal plekken uit te proberen, wat voor ons mensen vaak een logische of handige plek lijkt, kan verschillen van wat uw hond als prettig ervaart. Honden willen zich van nature graag verbonden voelen met hun familie, zo voelen ze zich betrokken en kunnen ze over hun roedel waken. Hier komt de opstaande rand van het bed goed van pas, door hun hoofd op de rand te laten rusten, kunnen zij hun omgeving goed in de gaten houden.

Materialen:

Het Bia Bed Ortho is gemaakt van 2 soorten polyether. De bovenste laag bestaat uit een 3 cm dikke laag Celsius traagschuim, deze laag zal inzakken onder druk van het lichaamsgewicht van uw hond. Daaronder zit een 2 cm dikke laag polyether schuim. Dit is de hoogste kwaliteit polyether schuim met een ÖkoTex 100 class, 1 certificaat. Klasse 1 betekent dat dit schuim is goedgekeurd om zelfs baby’s van 0-3 jaar op dit schuim te laten liggen. Hiermee is Bia het enige bedrijf ter wereld die deze kwaliteit kan bieden. Goed om te weten want mocht uw hond onverhoopt het bed slopen, dan is er geen gevaar voor zijn gezondheid. Zelfs de lijm die gebruikt wordt om de opstaande randen aan de bodemplaat schuim te bevestigen, is niet giftig. Het polyetherschuim, bestaat uit 1 stuk schuim (dus geen vlokken die kunnen gaan verschuiven of verzakken) waardoor uw Bia Ortho Bed zijn stevigheid een (honden-) leven lang behoudt.

De hoes is van hoogwaardig kunstleer, vrij van giftige stoffen, lood en vlamvertragers. De echte naam van kunstleer is polyurethaan. Polyurethaan is stof die met een speciale coating de uitstraling en het gevoel van leer verkrijgt. De bewerking van echt leer is een zware belasting voor het milieu. Hierdoor wordt kunstleer steeds meer gezien als de beste vervanging voor echt leer. Nog een voordeel van kunstleer is dat het veel diervriendelijker is dan leer. Bij BIA AB werd meer dan 50 jaren geleden al gekozen voor kunstleer.

Onderhoud:

Alleen een doekje en wat groene zeep zijn voldoende om de kunstlederen hoes schoon te maken. Alle andere middelen zijn te agressief en onttrekken de weekmakers aan het kunstleer, waardoor het scheurt. Ook mag de kunstleer hoes beslist niet in de wasmachine worden gewassen. Voorkom dat de hoes te nat wordt. Het kunstleer wordt soepel gemaakt met zogenaamde weekmakers. Als deze in aanraking komt met veel water kan het zijn dat het kunstleer uitdroogt en er scheurtjes ontstaan. Wij raden daarom aan om de hond eerst af te drogen alvorens hem in de mand te laten of om een hoes om uw Bia Bed te doen zodat deze het meeste vocht absorbeert. Kijk hier voor alle beschikbare hoezen. Met een los te bestellen hoes maakt u het bed in een handomdraai compleet naar uw smaak. De hoes gaat altijd over de kunstleren hoes, die standaard om het Bia Bed heen zit. Het kan bescherming bieden aan het kunstleer als uw hond bijvoorbeeld vaak zwemt en nat zijn mand in gaat.

Welke maat heb ik nodig?

Het is belangrijk om de juiste maat voor uw hond te bestellen, daarom hebben wij een maathulp tabel opgesteld. Wij raden u aan om de hond te meten, zowel van kop tot staart, als ook van de grond tot aan de schoft. Op deze manier kunt u in de tabel terugvinden welk Bia Bed het meest geschikt is voor uw hond. Honden krullen vaak op en gaan lekker tegen de opstaande rand liggen, hierdoor zou u kunnen denken dat u ook met een iets kleiner bed toe kunt echter wij raden aan om een maat te bestellen waarin uw hond ook volledig uitgerekt kan liggen. De genoemde rassen zijn een indicatie, als uw ras er niet tussenstaat, betekent dit niet dat dit bed niet geschikt is voor uw hond. U kunt ook altijd telefonisch contact opnemen met Bia Bed voor een advies over de maat.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bia Bed Orthopedisch 70×85” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *